GENDER EQUALITY PLAN

Descriere

Asociația Tehnopol Galați implementează începand cu data de 27.03.2019 proiectul „Increase trading and modernization of beekeeping and connected sectors in the Black Sea Basin’’ ITM BEE-BSB, BSB136.
Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.

Instituții partenere:

Lider de parteneriat: Asociația Tehnopol Galați
Partener 1: Agenția de Dezvoltare Economică Varna, Bulgaria
Partener 2: Agenția de Dezvoltare Marea Neagră Est, Turcia
Partener 3: Centrul de Business Cahul, Moldova
Partener 4: Camera Regională de Comerț și Industrie Mykolaiv, Ucraina

Durata de implementare: 24 de luni

Bugetul proiectului: 758.303,00 euro, din care:
Co-finantare program: 697.638,76 euro
Contribuție proprie: 60.664,24 euro

Obiectivul general al proiectului:

Dezvoltarea și modernizarea afacerilor din sectorul apicol, promovarea și dezvoltarea schimburilor comerciale și parteneriatului transfrontalier în regiunea Bazinului Mării Negre.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  • Crearea și dezvoltarea cadrului comun pentru înființarea și funcționarea rețelei de producători apicoli din Bazinul Mării Negre cu rol în promovarea și monitorizarea acesteia pentru creșterea oportunităților de comerț transfrontalier și modernizarea sectorului apicol și al activităților conexe.
  • Stimularea creșterii competitivității și viabilității sectorului apicol și a activităților conexe prin implementarea de acțiuni la nivelul rețelei antreprenoriale din Bazinul Marii Negre necesare pentru îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor producătorilor apicoli, precum și a performanței economice și a accesului lor pe piață.
  • Asigurarea vizibilității producătorilor apicoli, a potențialului spațiului Bazinului Mării Negre și conștientizarea populației de proprietățile produselor apicole asupra sănătății și de creștere a siguranței alimentare prin organizarea de evenimente cu caracter economic, cultural, educativ, politic etc