GENDER EQUALITY PLAN

Summitul Indicații Geografice Galați
02/05/2022

În data de 29 aprilie 2022 a avut loc la Sala de conferințe a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii „Răzvan Angheluță” din Galați Summitul Indicații Geografice Galați organizat de Asociația Tehnopol Galați în cadrul proiectuluiBlack Sea Basin Geograpical Indications Network/ Indicații Geogragice în Rețeaua Bazinului Mării NegreBS GIN, BSB1191, proiect finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun „Băzinul Mării Negre” 2014 – 2020.

În cadrul evenimentului a fost organizată o expoziție cu cele mai speciale produse agroalimentare din România (Regiunea Sud Est), Turcia și Georgia. Scrumbia afumată, icrele de crap sau știucă, sardeluțele, produse la Tulcea au făcut casă bună cu vinurile de la Târgu Bujor, Murfatlar, dar și cu cele prezentate de oaspeții din Georgia. Cârnații de Pleșcoi și celebra plăcinta dobrogeană de la Greci au fost foarte apreciate. Partenerii din Turcia s-au remarcat prin diversitatea dulciurilor prezentate, realizate pe bază de miere, fructe de pădure sau alune.

De asemenea în cadrul evenimentului au fost prezentate aspecte ce țin de legislația europeană în domeniu, noile sisteme de stabilire a trasabilității produselor, etapele ce trebuie parcurse în certificarea unui produs, dar și prezentarea unor exemple de bune practici, unele dintre ele cu trimitere directă la produsele din cadrul expoziției.