CONFERINȚA PRIVIND APICULTURA
17/12/2019

Asociația Tehnopol a organizat Conferinta privind Apicultura în cadrul proiectului „Increase trading and modernization of beekeeping and connected sectors in the Black Sea Basin”, ITM BEE-BSB, BSB 136.

La conferința au participat apicultori din Regiunea de Sud- Est, precum și reprezentanți ai Universității Dunărea de Jos: Univ. Dr. Zugravu Adrian și Conferențiar dr. Romica Cretu. Aceștia au discutat despre apicultura intensivă, dar și despre efectele induse de poluanții atmosferici asupra parametrilor fizico-chimici și enzimatici ai unor produse apicole.

De asemenea, crescătorii de albine au evidențiat faptul că se lovesc de obstacole dintre cele mai diverse- de la dificultatea de a-si promova eficient mierea pe piata europeana si până la probleme derivate din efecte ale schimbarilor climatice.

Această conferință a reprezentat o mare oportunitate pentru apicultori de a-și împărtăși experientele, de a-și promova produsele și de a obține vizibilitate pentru proiectele și activitățile pe care le întreprind.