Conferința JUMP TO SMART 2.0 CONSTANTA – SEAPORT OF SMART BUSINESS OPPORTUNITIES
27/10/2017

În perioada 25 și 26 octombrie 2017, în Constanța, a avut loc Conferința JUMP TO SMART 2.0 CONSTANTA – SEAPORT OF SMART BUSINESS OPPORTUNITIES. Din partea Asociației Tehnopol a participat Iustina Deleanu, consultant in cadrul Asociației.

Această conferință a fost realizată cu scopul de a facilita dialogul între autoritățile publice centrale și locale, societatea civilă și mediul de afaceri, în scopul identificării și promovării celor mai eficiente și inovative soluții care se pot aplica în dezvoltarea orașelor inteligente, întrucât conceptul de „smart city” reprezintă viitorul în dezvoltarea urbană și a infrastructurii din România.

Evenimentul face parte din seria de evenimente ROMANIA-SMART. Prima conferință din seria JUMP TO SMART – JUMP TO SMART 1.0, Romania Orașelor Inteligente – a avut loc la București, în perioada 12-13 iunie 2017, și a reunit reprezentanți ai Guvernului României, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, primari ai unor mari orașe din România și din străinătate, firme de referință din domenii precum IT&C, consultanță, management, reprezentanți ai unor instituții neguvernamentale, oameni de afaceri, reprezentanți mass-media.

Ediția a doua, desfășurată la Constanța, a abordat problematica orașelor inteligente, cu accent pe regiunea Constanța, cu tematica:
a) Constanța – provocări și oportunități pentru dezvoltarea urbană inteligentă. Soluții locale la probleme globale.
b) GREEN CITIES – concept și bune practici la nivel european – modelul olandez.
c) Regenerare urbană – inițiative locale ți rolul acestora în dezvoltarea regiunii.
d) Cooperarea la nivel regional în vederea elaborării unei strategii de dezvoltare a orașelor inteligente.
SPEAKERI:
a) Decebal Făgădău – Primarul Municipiului Constanța
b) Stella Ronner – Grubacic, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România
c) Mugur Istode – Jurnalist, fondator JUMP TO SMART
d) Manon Jutte – Strategist Energy Transition, ALLIANDER NV – OLANDA
e) Adri Wischmann – Fondator IoT Olanda
f) Bogdan Barbu – Telekom
g) Venera Vlad – Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare
h) Alexandru Vescu – Brand Manager RENAULT

Evenimentul a fost organizat de Asociația Brainstorming, cu sprijinul Ambasadei Olandei la București și în colaborare cu Primăria Municipiului Constanța.